Hybrid adapter male to female SC(Male)-LC(Female) simplex Fiber optical hybrid adapter

Quick Details
Cores number: Simplex Male/Female: Male to Female
Sleeve Material: Ceramic Hybrid Type: SC(M)-LC(F)
Body Material: Plastic Insertion Loss: 0.30dB max

Model Number: #42101 Category:

Brief Introduction

Male to Female Hybrid Adapter is assembles different adapters together, so that different connectors can be directly connected to realize optical signal transmission thought hybrid adapter, such as the connection between SC / LC / ST / FC connector. Hybrid adapter have simplex and duplex type. Our company’s SC adapter appearance must be smooth and clean. It has no oil, burrs, scars and crack. The color of adapter must be bright in good consistency, all parts of adapter can assembly well without difficulty, it should be easy and comfortable to plug in and pull out connector from adapters, the clip should be powerful.

Features

1.Modes:Single mode or Multimode.
2.Sleeve in high precision.
3.Low insertion loss.
4.Good repeatability.
5.Good interchangeability.
6.Easy installation.
7.Good temperature stability.

Applications

1.Optical fiber communication system.
2.Cable television network.
3.Optical fiber access network.
4.Video transmissions.
5.Test equipment.
6.LAN,WAN

Specifications

 

ITEM

PARAMETER
Single-Mode(SM-9/125) Multi-Mode(MM-50/125) Multi-Mode(MM-62.5/125)
Insertion Loss ≤0.3dB
Return Loss SM: PC≥45dB,UPC≥50dB,APC≥60dB
Durability (500 Mating) 0.2dB Max.
Operating Temperature -40℃~+75℃
Storage Temperature -40℃~+85℃
Remark: LC Female to SC Male Hybrid Adapter are ultra reliable components featuring low insertion loss and back reflection loss. You can select singlemode 9/125um or multimode 62.5/125um or multimode 50/125um.

There are many types of Male to Female Hybrid adapters, such as SC(M)-FC(F), SC(M)-LC(F), SC(M)-ST(F), ST(M)-FC(F), LC(M)-SC(F) and so on.

Fiber Optical Adapters Packing

Usually, we use transparent plastic boxes packaging, which can protect the adapter very well, and very neat. As shown in the picture.
Hybrid adapter male to female SC(Male)-LC(Female) simplex Fiber optical hybrid adapter

Hybrid adapter male to female SC(Male)-LC(Female) simplex Fiber optical hybrid adapterOur Quality Control

We use highly reliable testing equipment. Each product must pass 100% test to ensure that all the products are reliable, good consistency and meet the international standards. Here, you can see our equipments and test methods.

Learn More...

 

Male TO Female Hybrid Adapter Datasheet

Male TO Female Hybrid Adapter Datasheet

Products drawing as follow:

Hybrid adapter male to female SC(Male)-LC(Female) simplex Fiber optical hybrid adapter

This drawing is for reference only. If you need more information and need to modify the drawing, please Email us:support@vchung.com

Q1. What is your terms of packing?

Answer: A: Generally, we pack our goods in ziplock bag and brown cartons. If you have special requirements, please let us know and we will try our best to cooperate with you.

Q2. What is your terms of payment?

Answer: A: T/T 30% as deposit, and 70% before delivery. We'll show you the photos of the products and packages before you pay the balance.

Q3. What is your terms of delivery?

Answer: A: EXW, FAS, FOB, FCA, CFR, CPT, CIF, CIP.

Q4. How about your delivery time?

Answer: A: Generally, it will take 2 to 10 days after receiving your advance payment. The specific delivery time depends on the items and the quantity of your order.

Q5. Can you produce according to the samples?

Answer: A: Yes, we can produce by your samples or technical drawings.

Q6. What is your sample policy?

Answer: A: We can supply the sample if we have ready parts in stock, but the customers have to pay the sample cost and the courier cost.

Q7. Do you test all your goods before delivery?

Answer: A: Yes, we have 100% test before delivery.

Q8: How do you make our business long-term and good relationship?

Answer: A:1. We keep good quality and competitive price to ensure our customers benefit ; 2. We respect every customer as our friend and we sincerely do business and make friends with them, no matter where they come from.

Get A Free Product Quote

Simply fill in your requirement below to get your free, no obligation quotation today!
Your inquiry will be replied within 12 hours, and we respect your privacy.

Contact Us

Email Us: Just email us and we will review it carefully and get you a response in 12 hours. 

Orders

sales@vchung.com

Inquire about our product information and service details before ordering.

Technical Support

tech@vchung.com

Resolve technical uncertainties and we will give a full analysis and resolve it.

Call Us

Tel & Fax: +86-755-81481899

This is an English language line and there will be a salesperson to communicate with you.

Skype Chat

Skype ID: gamvinhuang

Add gamvinhuang as a friend, then feel free to chat with us on skype.

Scroll to Top

Product Inquiry