MPO Loopback 12cores Female OM4 fiber 50/125um multimode purple

Quick Details
Cores number: 12 Male/Female: MPO Female
Fiber Type: Multimode OM4 Polish Type: PC or APC
Connector housing color:  Aqua MPO Loopback IL: 1.00dB max

Model Number: #21603SL Category:

Brief Introduction

MPO loopback, also called MPO jumper looper, is to pass both ends of a section of optical fiber into an MPO connector, and the optical path enters from several channels and exits from the other channels. The optical path is transmitted inner one connector, that is, the loop function is realized.

This MPO loopback provides an effective and simple solution for the performance test of optical modules (optical transceiver), testing the transmission capability and receiving sensitivity of network equipment, especially the data center link test. The product is a high-density compact type, including 8-core QSFP, 12-core or 24-core, SM or MM MPO male or female. The streamlined and rugged housing design provides greater stability and reliability.

Features

1.SM or MM available ; PC(plane) or APC(8 degree) available.
2.High quality ferrule and accurate alignment PIN and PIN hole.
3.Standard Insertion Loss and Low Insertion loss are available.
4.Connector compliant with IEC 61754-7(Type MPO connector family) and RoHS standard.

Applications

1.Aging test for MPO / MTP network component system.
2.MPO/MTP cabling system test.
3.MPO/MTP system loop test.
4.MPO/MTP optical cable loop detection.
5.40G/100G QSFP optical transceiver test.

Product Video

Specifications

Connector MPO Female Connector Cores 12
Fiber Mode Multimode 50/125um OM4 Test Wavelength 850/1300nm
Polish Type PC or APC Static bending radius 7.5mm
MPO Insertion Loss ≤1.00dB(0.80dB Typ.) MPO Return Loss ≥25dB
Attenuation at 850nm ≤2.3dB/KM Attenuation at 1300nm ≤0.60dB/KM
Operating Temperature -20℃ to +70℃ Storage Temperature -40℃ to +85℃

Detailed Images

There are several MPO housing colors to choose, which are generally determined according to different fiber types.

 MPO Loopback 12cores Female OM4 fiber 50/125um multimode purple

According to the optical transceiver and MPO/MTP cable polarity, the MPO/MTP Loopback channels show as images: TYPE A, TYPE B, TYPE C

8Fibers channels:

 MPO Loopback 12cores Female OM4 fiber 50/125um multimode purple

12Fibers channels:

 MPO Loopback 12cores Female OM4 fiber 50/125um multimode purple

Before produce, it is necessary to confirm whether MPO connector is male or female.

MPO Loopback 12cores Female OM4 fiber 50/125um multimode purple

Female, without guide PINS                                                      Male, with guide PINS


How to confirm the MPO connector what you need is male or female?

Type1: Connection between MPO and MPO
Connection between two MPO connectors, which must be one MPO connector is Female and another one must be Male.
MPO Loopback 12cores Female OM4 fiber 50/125um multimode purple

MPO Loopback 12cores Female OM4 fiber 50/125um multimode purpleType2: Connection between MPO and optical module
You know, All optical modules are self-contained with Guide PIN, it means male MPO connector inside, so when connection between MPO cable and optical module, the MPO connector on cable must be the female connector.

 

Packing

NOTE:One ziplock bag for one MPO/MTP loopback.

 MPO Loopback 12cores Female OM4 fiber 50/125um multimode purple

MPO Loopback 12cores Female OM4 fiber 50/125um multimode purpleOur Quality Control

We use highly reliable testing equipment. Each product must pass 100% test to ensure that all the products are reliable, good consistency and meet the international standards. Here, you can see our equipments and test methods.

Learn More...

 

8-12C MPO LOOPBACK MULTIMODE DATASHEET

This DATASHEET is 8/12 Core MPO Loopback DATASHEET

MPO Loopback 12cores Female OM4 fiber 50/125um multimode purple

 

MPO Loopback 12cores Female OM4 fiber 50/125um multimode purple

This drawing is for reference only. If you need more information and need to modify the drawing, please Email us:support@vchung.com

Q1. What is your terms of packing?

Answer: A: Generally, we pack our goods in ziplock bag and brown cartons. If you have special requirements, please let us know and we will try our best to cooperate with you.

Q2. What is your terms of payment?

Answer: A: T/T 30% as deposit, and 70% before delivery. We'll show you the photos of the products and packages before you pay the balance.

Q3. What is your terms of delivery?

Answer: A: EXW, FAS, FOB, FCA, CFR, CPT, CIF, CIP.

Q4. How about your delivery time?

Answer: A: Generally, it will take 2 to 10 days after receiving your advance payment. The specific delivery time depends on the items and the quantity of your order.

Q5. Can you produce according to the samples?

Answer: A: Yes, we can produce by your samples or technical drawings.

Q6. What is your sample policy?

Answer: A: We can supply the sample if we have ready parts in stock, but the customers have to pay the sample cost and the courier cost.

Q7. Do you test all your goods before delivery?

Answer: A: Yes, we have 100% test before delivery.

Q8: How do you make our business long-term and good relationship?

Answer: A:1. We keep good quality and competitive price to ensure our customers benefit ; 2. We respect every customer as our friend and we sincerely do business and make friends with them, no matter where they come from.

Get A Free Product Quote

Simply fill in your requirement below to get your free, no obligation quotation today!
Your inquiry will be replied within 12 hours, and we respect your privacy.

Contact Us

Email Us: Just email us and we will review it carefully and get you a response in 12 hours. 

Orders

sales@vchung.com

Inquire about our product information and service details before ordering.

Technical Support

tech@vchung.com

Resolve technical uncertainties and we will give a full analysis and resolve it.

Call Us

Tel & Fax: +86-755-81481899

This is an English language line and there will be a salesperson to communicate with you.

Skype Chat

Skype ID: gamvinhuang

Add gamvinhuang as a friend, then feel free to chat with us on skype.

Scroll to Top

Product Inquiry