U3C(USB3.0) AOC Active Optical Cable high speed USB3.0

Quick Details
Part number: U3C-A0A0 Interface: USB3.0 to USB3.0
Cable type: Optical cable Cable length:up to 100M
Speed : USB3.0 Gender: Male to Male

Model Number: #17601 Category:

Brief Introduction

Vchung ‘s U3C-A0A0 USB3.0 Cable is a kind of Active Optical Cable (AOC) used to extend the transmission distance of USB3.0 transmission up to 100m (330ft).

U3C-A0A0 has two USB3.0 Standard-A connectors, and each end of this connector has one chip (V0510) to complete the conversion of photoelectric and electro-optical, and the middle connecting line is high-speed multimode optical fiber transmission signal. Without any other connector or power adapter, U3C-A0A0 is powered by vBus of two USB3.0 Standard-A connectors

Features

1.Extend USB3.0 cable to 100m
2. 850nm multimode fiber optical cable immunizes EMI/RFI interference and provides better security
3. USB3.0 Standard-A Compatible
4. Supports USB3.0 @ 5Gbps
5. Work with USB3.0 to USB 2.0 transaction translator to provide USB2.0 devices connectivity
6. Single USB bus 5V power supply6.

7.True plug and play (no software drivers).

8.Low power consumption

Applications

1. Machine Vision Camera Extension
2. Security Camera Extension
3. Digital Signage and TV Wall
4. Smart Digital Video Surveillance System
5. Zero Client Connectivity
6. Remote Storage
Specifications
OEM Part Number U3C-A0A0 Max Speed 18Gbps
Interface USB3.0 TO USB3.0 Supported Resolutions 1080p,3D,4k(up to 50/60 Hz)
Cable type Hybrid optical cable Distance up to 100M
Gender Male to Male Bend Radius 20mm
Cable diameter 3.0×5.0mm Cable Jacket Type PVC
Application Multimedia Operating Temperature 0℃ to +70℃
Speed USB3.0 Standard Power Consumption 250mW

 

Optical transceivers series

Vchung offer comprehensive optical modules, data rate from 155M to 100G,form factor including SFP,SFP+,XFP,SFP28,QSFP+,CFP,CFP2 and QSFP28,support MMF and SMF interface.
Vchung closely follow optical communication market trend, offers comprehensive transceivers solution, including:
1. Data center:100G QSFP28, 40GQSFP+, 10G SFP+, 10G/25G/40G/100G AOC.
2. Transport (OTN,PTN):100G CFP/CFP2/CFP4, 10G SFP+/XFP BIDI/CWDM/DWDM/Tunable, SFP.
3. Wireless(5G fronthaul,middlehaul and backhaul):25G SFP28, 50G QSFP28 PAM4.
U3C(USB3.0) AOC Active Optical Cable high speed USB3.0

Compatibility

The optical transceivers can be adapted to Cisco, Huawei, Huasan, Alcatel-Lucent, Juniper, Brocade, HPE, Extreme, Ericsson and other equipment. It is 100% compatible with all vendors on the market.
Of course, before confirming the purchase, it is best to inform model of the equipment to which the optical transceivers is applied.
U3C(USB3.0) AOC Active Optical Cable high speed USB3.0

U3C(USB3.0) AOC Active Optical Cable high speed USB3.0Industrial Standards

VCHUNG all optical transceivers meet or exceed industrial standards, such as CE and RoHS as well as the regulations of the FCC. Through continuous monitoring before, during and after the production process.

U3C(USB3.0) AOC Active Optical Cable high speed USB3.0Full MSA Compliance

High availability optical transceivers meet the Multi Source Agreement (MSA) standard SFF-8431. With MSA Standards various manufacturers determine standardizations of the Transceiver to ensure the interoperability. The optical transceivers interface is defined electrically, mechanically and functionally.

Quality assurance

VCHUNG provides OEM services, VCHUNG supply all optical modules are high quality and reliable optical transceivers. For quality assurance, we provide three years replacement and lifelong maintenance service.
U3C(USB3.0) AOC Active Optical Cable high speed USB3.0

 

U3C(USB3.0) Product Overview

U3C(USB3.0) Product Overview

U3C(USB3.0) User Manual

U3C(USB3.0) User Manual

U3C(USB3.0) AOC Active Optical Cable high speed USB3.0

This drawing is for reference only. If you need more information and need to modify the drawing, please Email us:support@vchung.com

Q1. What is your terms of packing?

Answer: A: Generally, we pack our goods in ziplock bag and brown cartons. If you have special requirements, please let us know and we will try our best to cooperate with you.

Q2. What is your terms of payment?

Answer: A: T/T 30% as deposit, and 70% before delivery. We'll show you the photos of the products and packages before you pay the balance.

Q3. What is your terms of delivery?

Answer: A: EXW, FAS, FOB, FCA, CFR, CPT, CIF, CIP.

Q4. How about your delivery time?

Answer: A: Generally, it will take 2 to 10 days after receiving your advance payment. The specific delivery time depends on the items and the quantity of your order.

Q5. Can you produce according to the samples?

Answer: A: Yes, we can produce by your samples or technical drawings.

Q6. What is your sample policy?

Answer: A: We can supply the sample if we have ready parts in stock, but the customers have to pay the sample cost and the courier cost.

Q7. Do you test all your goods before delivery?

Answer: A: Yes, we have 100% test before delivery.

Q8: How do you make our business long-term and good relationship?

Answer: A:1. We keep good quality and competitive price to ensure our customers benefit ; 2. We respect every customer as our friend and we sincerely do business and make friends with them, no matter where they come from.

Get A Free Product Quote

Simply fill in your requirement below to get your free, no obligation quotation today!
Your inquiry will be replied within 12 hours, and we respect your privacy.

Contact Us

Email Us: Just email us and we will review it carefully and get you a response in 12 hours. 

Orders

sales@vchung.com

Inquire about our product information and service details before ordering.

Technical Support

tech@vchung.com

Resolve technical uncertainties and we will give a full analysis and resolve it.

Call Us

Tel & Fax: +86-755-81481899

This is an English language line and there will be a salesperson to communicate with you.

Skype Chat

Skype ID: gamvinhuang

Add gamvinhuang as a friend, then feel free to chat with us on skype.

Scroll to Top

Product Inquiry