1x2 Fused Biconic Taper(FBT) 1310nm and 1550nm Bandwidth ±40nm WDM

Quick Details
Wavelength: 1260~1650nm Channel: 1×2
Return Loss: >55dB Directivity: >55dB
Package Channel: 1×2 Connector Type: Customized

Model Number: #66203 Category:

Brief Introduction

FBT (Fused Biconic Taper) coupler is to bundle two or more optical fibers together, and then melt drawing on the tapering machine, and monitor the change of the splitting ratio in real time. After the splitting ratio reaches the requirements, the melt drawing is ended, and one fiber is retained at one end (the rest Cut off) as the input terminal, the other end as a multi-output terminal. The mature cone drawing process can only pull below 1 × 4 at a time and package in steel tube or ABS box package. There are have different wavelength windows, such as dual windows or three windows.

Features

  1. Optical Fiber Communication Systems
  2. Optical Fiber CATV
  3. Passive Optical Network (PON)
  4. Optical Amplifiers
  5. Optical Access Networks/LAN
  6. Monitoring Systems
  7. Optical Fiber Sensor
  8. Medical OCT Devices

Applications

  1. Low Insertion Loss
  2. Low Excess Loss
  3. Low PDL
  4. Good Directivity
  5. Good environmental Stability
  6. Various Coupling Ratio
  7. Compact Size
  8. Standard/Flattened/Broadband/Star/Tree

Specification

1x2 Fused Biconic Taper(FBT) 1310nm and 1550nm Bandwidth ±40nm WDM 1x2 Fused Biconic Taper(FBT) 1310nm and 1550nm Bandwidth ±40nm WDM

1x2 Fused Biconic Taper(FBT) 1310nm and 1550nm Bandwidth ±40nm WDM 1x2 Fused Biconic Taper(FBT) 1310nm and 1550nm Bandwidth ±40nm WDM


 

FBT Coupler Spec

FBT Coupler Spec

Products drawing as follow:This drawing is for reference only. If you need more information and need to modify the drawing, please Email us:support@vchung.com

Q1. What is your terms of packing?

Answer: A: Generally, we pack our goods in ziplock bag and brown cartons. If you have special requirements, please let us know and we will try our best to cooperate with you.

Q2. What is your terms of payment?

Answer: A: T/T 30% as deposit, and 70% before delivery. We'll show you the photos of the products and packages before you pay the balance.

Q3. What is your terms of delivery?

Answer: A: EXW, FAS, FOB, FCA, CFR, CPT, CIF, CIP.

Q4. How about your delivery time?

Answer: A: Generally, it will take 2 to 10 days after receiving your advance payment. The specific delivery time depends on the items and the quantity of your order.

Q5. Can you produce according to the samples?

Answer: A: Yes, we can produce by your samples or technical drawings.

Q6. What is your sample policy?

Answer: A: We can supply the sample if we have ready parts in stock, but the customers have to pay the sample cost and the courier cost.

Q7. Do you test all your goods before delivery?

Answer: A: Yes, we have 100% test before delivery.

Q8: How do you make our business long-term and good relationship?

Answer: A:1. We keep good quality and competitive price to ensure our customers benefit ; 2. We respect every customer as our friend and we sincerely do business and make friends with them, no matter where they come from.

Get A Free Product Quote

Simply fill in your requirement below to get your free, no obligation quotation today!
Your inquiry will be replied within 12 hours, and we respect your privacy.

Contact Us

Email Us: Just email us and we will review it carefully and get you a response in 12 hours. 

Orders

sales@vchung.com

Inquire about our product information and service details before ordering.

Technical Support

tech@vchung.com

Resolve technical uncertainties and we will give a full analysis and resolve it.

Call Us

Tel & Fax: +86-755-81481899

This is an English language line and there will be a salesperson to communicate with you.

Skype Chat

Skype ID: gamvinhuang

Add gamvinhuang as a friend, then feel free to chat with us on skype.

Scroll to Top

Product Inquiry