LC APC Single-Mode Green Color Simple no Flange Adapter(Welding Type)

Quick Details
Cores number: Simplex Male/Female: Female to Female
Sleeve Material: Ceramic Flange: without Flange
Body Material: Plastic/Welding Insertion Loss: 0.20dB max

Model Number: #41213 Category:

Brief Introduction

LC fiber optical adapter also called LC fiber optical coupler, which is a device for detachable connection between optical fiber connector and optical fiber connector. There are many styles, mainly simplex adapter, duplex adapter and 4-core adapter. Our company’s LC adapter appearance must be smooth and clean. It has no oil, burrs, scars and crack. The color of adapter must be bright in good consistency,all parts of adapter can assembly well without difficulty, it should be easy and comfortable to plug in and pull out connector from adapters, the clip should be powerful..

Features

1.Modes:Single mode or Multimode.
2.Sleeve in high precision.
3.Low insertion loss.
4.Good repeatability.
5.Good interchangeability.
6.Easy installation.
7.Good temperature stability.

Applications

1.Optical fiber communication system.
2.Cable television network.
3.Optical fiber access network.
4.Video transmissions.
5.Test equipment.
6.LAN,WAN

Specifications

Project Values
Reference standard YD/T 1272.1-2003
Insertion loss ≤0.2dB
 

 

 

 

IL change absolute value

low temperature Temperature: -40℃, Duration: 168 h ≤0.2dB
high temperature Temperature: 85℃, Duration: 168 h, Temperature change rate: 1℃/min ≤0.2dB
Hot and humid Temperature: 40℃, Humidity: 90%~95%, Duration: 168h, Temperature change rate: 1℃/min ≤0.2dB
Temperature cycle Temperature: -40℃ to + 85℃, Duration: 168h, Cycle times:21, Temperature change rate: 1℃/min ≤0.2dB
Repeatability Insertion pull times:10 ≤0.2dB
Mechanism durability Insertion times: 500 cycles ≤0.2dB
Tensile strength Of coupling mechanism 68.6N/10 Minute ≤0.2dB
Pull-out force ≤19.6.N
Flame resistance UL94-V0
Work temperature -25℃~+75℃
Storage temperature -40℃~+85℃

There are many types of LC adapters. The size must be determined before purchase. The colors are green, blue, beige, purple, and turquoise. The core can be Simple, Duplex, 4-cores.

LC APC Single-Mode Green Color Simple no Flange Adapter(Welding Type)How to know the difference between LC Adapter One-piece and Welding?

①One-piece Type: This means that the adapter body is one piece and does not need to be welded. There is no welding line in the middle of the adapter, which is a good appearance difference.
②Welding Type: Also called split adapter in China. The body of the adapter is divided into two halves, and it needs the welding process of the welding equipment to form a complete adapter.

Fiber Optical Adapters Packing

Usually, we use transparent plastic boxes packaging, which can protect the adapter very well, and very neat. As shown in the picture.
LC APC Single-Mode Green Color Simple no Flange Adapter(Welding Type)

LC APC Single-Mode Green Color Simple no Flange Adapter(Welding Type)Our Quality Control

We use highly reliable testing equipment. Each product must pass 100% test to ensure that all the products are reliable, good consistency and meet the international standards. Here, you can see our equipments and test methods.

Learn More...

 

LC adapter Datasheet

LC adapter Datasheet Download

Products drawing as follow:

LC APC Single-Mode Green Color Simple no Flange Adapter(Welding Type)

This drawing is for reference only. If you need more information and need to modify the drawing, please Email us:support@vchung.com

Q1. What is your terms of packing?

Answer: A: Generally, we pack our goods in ziplock bag and brown cartons. If you have special requirements, please let us know and we will try our best to cooperate with you.

Q2. What is your terms of payment?

Answer: A: T/T 30% as deposit, and 70% before delivery. We'll show you the photos of the products and packages before you pay the balance.

Q3. What is your terms of delivery?

Answer: A: EXW, FAS, FOB, FCA, CFR, CPT, CIF, CIP.

Q4. How about your delivery time?

Answer: A: Generally, it will take 2 to 10 days after receiving your advance payment. The specific delivery time depends on the items and the quantity of your order.

Q5. Can you produce according to the samples?

Answer: A: Yes, we can produce by your samples or technical drawings.

Q6. What is your sample policy?

Answer: A: We can supply the sample if we have ready parts in stock, but the customers have to pay the sample cost and the courier cost.

Q7. Do you test all your goods before delivery?

Answer: A: Yes, we have 100% test before delivery.

Q8: How do you make our business long-term and good relationship?

Answer: A:1. We keep good quality and competitive price to ensure our customers benefit ; 2. We respect every customer as our friend and we sincerely do business and make friends with them, no matter where they come from.

Get A Free Product Quote

Simply fill in your requirement below to get your free, no obligation quotation today!
Your inquiry will be replied within 12 hours, and we respect your privacy.

Contact Us

Email Us: Just email us and we will review it carefully and get you a response in 12 hours. 

Orders

sales@vchung.com

Inquire about our product information and service details before ordering.

Technical Support

tech@vchung.com

Resolve technical uncertainties and we will give a full analysis and resolve it.

Call Us

Tel & Fax: +86-755-81481899

This is an English language line and there will be a salesperson to communicate with you.

Skype Chat

Skype ID: gamvinhuang

Add gamvinhuang as a friend, then feel free to chat with us on skype.

Scroll to Top

Product Inquiry