Module - 12F / 24F / 72F

Quick Details
Fiber Count 24Fibers / 72Fibers / Fiber Mode MM: OM3 OM4

SM: G657.A2

Front Connector SC Duplex / LC Quad / MPO Duplex Rear Connector MPO

Model Number: #21702-1-1 Category:
Description:

Splice Modules protect and organize heat-shrink fusion spliced fibers (up to 12 or 72 fibers) inside a fiber enclosure or panel. The modular design enables faster field splicing and simple management of pigtails within the housing. Splice modules eliminate the need for individual splice trays within a fiber enclosure and provide optimal organization and slack management of fibers. Typical applications include Wide Area Networks (WAN), campuses, high-count riser buildings, government installations, data centers, and central offices.

Features:
  • Modules integrate fiber adapter bulkhead (12 or 72 fibers) and splice holders, eliminating need of splice trays.
  • Offered in single-mode (OS2) UPC and APC and laser-optimized multimode (OM4) fiber types in LC and MTP connectivity.
  • splice module offered in pinned or unpinned.
  • No proprietary tool or fixture required for fusion splicing.
  • 12-fiber color-coded pigtail assembly offers capability to fusion splice individual or mass fusion ribbon splice。
  • Optional patented internal shutters on LC adapters eliminate the need for dust plugs to reduce waste, speed up deployment, and ensure safer installations。
  • Modular design allows for easy maintenance of individual spliced fiber and scaling up without impacting existing fibers。
Standards Compliance
  • ISO9001 Certificate
  • RoHS Compliant
  • ISO14001 Compliant
1. Product Constructions
Fiber Count 24Fibers / 72Fibers /
Fiber Mode Multimode: OM3 OM4

Single Mode: G657.A2

Front Connector SC Duplex Adapter(s) / LC Quad Adapter(s) / MPO Duplex Adapter(s)
Rear Connector MPO Adapter(s)
Polarity Type Type A/B
Material PC+ABS
Dimensions (HxWxD) 12x195x98mm
2. Performance Properties
Rear Connector MPO/MTP
Insertion Loss Multimode: Stand IL 0.6dB Max.

Ultra Low IL 0.35dB Max.

Single Mode: Stand IL 0.75dB Max.

Ultra Low IL 0.35dB Max.

Return Loss Multimode: ≥20dB

Single Mode: ≥60dB

Connector Durability Meets TIA/EIA-568.C.3A.4.9

Durability: 500 Mating Cycles

3. Performance Properties
Front Connector LC Quad / SC Duplex / MPO Adapter(s)
Fiber Mode Multimode / Single Mode
Material of Sleeve Zirconia Ceramic
Insertion Loss Multimode: UPC ≤0.2dB

Single Mode: APC ≤0.3dB

UPC ≤0.2dB

Return Loss Multimode: UPC ≥30dB

Single Mode: APC ≥60dB

UPC ≥50dB

4. Environmental Characteristics
Operating Temperature -10℃ – 60℃
Storage Temperature -10℃ – 60℃
Fiber Splice Modules
Description Part Number
MODULE MTP/M-LC UPC 12F OM3/4 LOW LOSS
MODULE MTP/M(APC)-LC/UPC SM BI LOW LOSS
MODULE MTP 4 ADAPTERS OM3/4 AOUA
MODULE MTP 6 ADAPTERS OM3/4 AOUA
MODULE 4 SM MTP APC GREEN ADAPTER
MODULE 6 SM MTP APC GREEN ADAPTER
MODULE FUSION SPLICE MODULE OM3 12 LC UPC
MODULE FUSION SPLICE MODULE OM4 12 LC UPC
MODULE FUSION SPLICE MODULE OM4 12 LC UPC
Polarity Illustration

In any installation, it is important to ensure that the transmitter at one end matches the corresponding receiver at the other end.

  1. MODULE MTP/M-LC UPC 12F OM3/4 LOW LOSSType A
    Module - 12F / 24F / 72F
  2. MODULE MTP/M(APC)-LC/UPC SM BI LOW LOSSType A
    Module - 12F / 24F / 72F

Fiber Enclosure Loading List

1. Package
Description Dimensions
Box 227x100x13mm
PE Bag 240x140mm

 

Module - 12F / 24F / 72F

 

Module - 12F / 24F / 72F

This drawing is for reference only. If you need more information and need to modify the drawing, please Email us:support@vchung.com

Q1. What is your terms of packing?

Answer: A: Generally, we pack our goods in ziplock bag and brown cartons. If you have special requirements, please let us know and we will try our best to cooperate with you.

Q2. What is your terms of payment?

Answer: A: T/T 30% as deposit, and 70% before delivery. We'll show you the photos of the products and packages before you pay the balance.

Q3. What is your terms of delivery?

Answer: A: EXW, FAS, FOB, FCA, CFR, CPT, CIF, CIP.

Q4. How about your delivery time?

Answer: A: Generally, it will take 2 to 10 days after receiving your advance payment. The specific delivery time depends on the items and the quantity of your order.

Q5. Can you produce according to the samples?

Answer: A: Yes, we can produce by your samples or technical drawings.

Q6. What is your sample policy?

Answer: A: We can supply the sample if we have ready parts in stock, but the customers have to pay the sample cost and the courier cost.

Q7. Do you test all your goods before delivery?

Answer: A: Yes, we have 100% test before delivery.

Q8: How do you make our business long-term and good relationship?

Answer: A:1. We keep good quality and competitive price to ensure our customers benefit ; 2. We respect every customer as our friend and we sincerely do business and make friends with them, no matter where they come from.

Get A Free Product Quote

Simply fill in your requirement below to get your free, no obligation quotation today!
Your inquiry will be replied within 12 hours, and we respect your privacy.

Contact Us

Email Us: Just email us and we will review it carefully and get you a response in 12 hours. 

Orders

sales@vchung.com

Inquire about our product information and service details before ordering.

Technical Support

tech@vchung.com

Resolve technical uncertainties and we will give a full analysis and resolve it.

Call Us

Tel & Fax: +86-755-81481899

This is an English language line and there will be a salesperson to communicate with you.

Skype Chat

Skype ID: gamvinhuang

Add gamvinhuang as a friend, then feel free to chat with us on skype.

Scroll to Top

Product Inquiry